Langgan Percuma

Friday, 26 May 2017

Resepi Chia Seed & Kurma

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Alhamdulillah, nak masuk Bulan Ramadan dah ni. Yang pasti, bulan penuh Barakah ni dapat la kita penuhi tanggungjawab kita noh. Bulan macam ni juga time paling ideal adik rasa kita nak kuruskan badan, dan amalkan diet..hehe

Adik tak nak cerita Kelebihan Chia Seed ni, tapi kalau nak tau uolls, Chia Seed ni selain kurangkan selera makan boleh juga turunkan kolestrol dan sebagainya.

Baca la kat sini - Kelebihan Chia Seed

Ok, adik nak tanya. Anda nak macam ni tak?

1) Nak rasa kenyang berpanjangan?
2) Nak pelawasan lancar ibarat makan 10 biji
betik?
3) Nak kulit glowing mowing berkaca macam makan 10 biji oren sehari?
4) Nak sentiasa muda jelita walaupun dah 4/5
series tanpa botox?
5) Nak gigi cantik dan tulang kuat macam
kanak - kanak ribena?
6) Nak miliki rambut beralun bersinar boleh
libas - libas macam model?
7) Nak kurus baju saiz S?

Huuhh nak semua ni, senang sangat nak amalkan Chia Seed ni taw. Rendam je dah boleh minum.

Ok adik kongsikan resepi di dari sini. Boleh la kalau nak try kalau nak tengok hasil.

Murah je kosnya. Jadikan menu bekfes pun hokkay ;-)

Amalkan sebagai suplemen tambahan untuk preggy mommy, kolestrol tinggi dan lain lain.




RESEPI CHIA SEED(superfood) + KURMA



1. Chia Seed ni boleh BELI KAT SINI. Murah je sepeket tu.. Kurma boleh guna yang Yusof Taiyoob dalam kotak tu. Tapi jangan letak banyak. Sikit je dalam 3 biji pun dah mengenyangkan. Yummy!



2. Guna air suam/ air kosong 250 ml. (Adik letak 500 ml)


3. Siat siat Kurma tu jadi keping kecik kecik. Masukkan dalam air taw, rendam sekali dengan biji kurma.


4. Masukkan Chia Seed ni dalam anggaran 10 - 15 gram. Guna sudu tea kecik tu pun ok dah.

5. Kacau bagi rata Chia Seed tu supaya tak bergentel. Nak senang tutup bekas minuman kita tu, shake je dengan kurma tu.

Ok dah siap. Simpan dalam fridge ye!

6. Sedia untuk breakfast dan muda jelita..hehe, Sedap taw.. yummy. Biji kurma sila buang ye, Jangan telan pulak.

Jadi senang kan nak sedia kan Resepi Chia Seed campur Kurma ni. Resepi ni buat malam taw. Sebelum tido. Lepas tu letak dalam fridge. Ala - ala detox jugakla. Esok pagi nak sahur boleh minum...


Taaaa.. Selamat menjalani ibadah Puasa







No comments:

Post a Comment

Tentang Penulis

author Hai. Nama saya Sahira lebih dikenali sebagai Adik. Jom cuba resepi paling sedap di Resepi Adik ini. Selamat mencuba!
Baca Lagi ?



Rakan Di Facebook

Rakan Di Google+